Kuluçka makinesi nasıl kullanılır

Kuluçka makinesi nasıl kullanılır Kuluçka makineleri hobi kuluçka makineleri ve profesyonel kuluçka makineleri olarak ikiye ayrılır Hobi Kuluçka makinelerinde genellikle buhar sistemi otomatik değildir ve çevirme sistemi otomatik olanların yanı sıra çevirme sistemi manuel elle çevirme sistemi olanlar da vardır hobi kuluçka makinelerinin dezavantajlı olan kısımları otomatik nemlendirme olmadığından dolayı baştan deneme yanılma yöntemi ile nemlendirme sisteminin önceden ayarlanabiliyor ve yumurta koymadan önce bunu test etmeniz gerekebilir.

Full otomatik Kuluçka makinelerinde ise bütün işleme ısıtma çevirme nemlendirme gibi durumları Makine kendisi ayarladığın dan dolayı konuşma makinesinde kullanıcı hatalarından fazla yer kalmamakta dır. Bir kuluçka makinesini kullanmadan önce mutlaka satıcı firma ile makine hakkında genel bir bilgi alınması gereklidir. Kuluçka makinelerinde ön ısıtma yani yumurta koymadan önceki hazırlık ısıtması mutlaka yapılmalıdır.

Bu kuluçka makinesinin performansının iyi bir şekilde kullanılması için önemlidir. 10 günü geçmemiş ve döllü olan yumurtalar makineye konulmadan önce mutlaka bir gün öncesinden makinenin bulunduğu ortama alıştırmak için ortam sıcaklığına gelmesi ve direk soğuk yumurtaların makinenin içine konulmaması gerektiği için bir gün öncesinden ortam sıcaklığına ulaşması için iç ortama alınması gerekir. Kuluçka makinesi nasıl kullanılır

Önceden ısıtılmış makineye çevirme sisteminin tipine göre dikey olarak yani sivri uçları aşağıya gelecek şekilde yumurta viyolleri ne yerleştirilir. kuluçka makinesi sıcaklığı 37.7 Nem derecesi ise 55 tır. Kuluçka makinesi kullanıcısı gözetiminde olan makine oluşabilecek herhangi bir aksaklığı sürekli gözler Bir makinenin standart değerlerin dışına çıkıp çıkmadığını kontrol eder. Kuluçka makinesi kullanıcısı makinenin otomatik çevirme sisteminin düzgün çalıştığına ve sıcaklığın yeterli seviyeye geldiğini nem seviyesinin istenilen derecede olduğunu sürekli gözlemler. Kuluçkada iki tane evre vardır 1. evre gelişim evresi ve ikinci evre çıkım evresidir.

Gelişim evresi tavuk yumurtası için 18 gün çıkım evresi ise Son 3 Gün yani 21 güne kadar olan zamandır. 18 güne kadar çevirme sisteminde genellikle her 2 saatte bir 20 saniye kadar çevirme yapılan yumurtalar son 3 günde yumurtaların çıkım pozisyonu alması ve rahat bir çıkım olması için yatay vaziyette makinenin çıkım sepetleri ne alınır. Çıkım sepetine alınan yumurtalar son 3 gününü yüzde yetmiş nem ile çıkım süreci başlatılmış olur. Bütün yumurtaların hepsi birden çıkmayacağı için 22 güne kadar makinenin kapağı açılmadan beklenir.

Kabuğunu kırmış ve çıKIM işlemini gerçekleştirmiş olan Civcivler 24 saat kadar Makine içinde bırakılır burada önemli olan her çıkan civcivin tek tek alınmadan toplu bir şekilde tek seferde kapağı açarak almaya özen göstermektir.

42 LİK KULUÇKA MAKİNASI
42 LİK KULUÇKA MAKİNASI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir